Nieuws

Kunst Expo Eindhoven Plug In Paviljoen Strijp-S

Op zondag 15 september 2019 organiseert Stichting Kunst Expo Eindhoven alweer de 7e editie van de Kunst Expo Eindhoven Na voorgaande edities in het Temporary Art Centre (TAC), het Klokgebouw en in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), hebben we ook voor dit jaar weer een mooie locatie gevonden. De expositie wordt namelijk gehouden in het Plug In paviljoen op Strijp-S. Het Plug In Paviljoen maakt deel uit van Plugincity een creatieve hotspot op Strijp-S in Eindhoven. Het paviljoen is volledig circulair gebouwd met hergebruik van bouwmaterialen. Het paviljoen biedt onderdak aan creatieve ondernemers op Strijp-S die met hun atelier en werkplaats het gezicht vormen van Plugincity. Het Plug in Paviljoen is geschikt voor een veelheid aan culturele activiteiten, zoals het geven van workshops, het houden van tentoonstellingen en/ of het geven van theater- of muziekuitvoeringen.

Live demonstraties en spoedcursus ‘straat-portretten’ tijdens Kunstexpo Eidhoven

De Arubaanse kunstenaar GN (www.gustavenouel.com / www.gustavenouel.exto.nl), één van de bekendste kunstenaars uit het Caribisch gebied geeft dit jaar, naast een eigentijdse portretschilder performance, ook live demonstraties ‘straat-portretten’ op de Kunstexpo. Voor een symbolisch bedrag mogen mensen ook een 'straat-portret' van zichzelf laten schetsen, als leuke herinnering aan deze kunstexpo.
Er is ook de mogelijkheid voor jong en oud om een spoedcursus te volgen waarin hij zijn ‘straat-portretten’ schetsen op eigentijdse wijze wil delen voor slechts 20 euro per persoon, met alles inbegrepen. Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn voor de workshops, kunnen geïnteresseerden zich alvast inschrijven bij de organisatie van kunstexpo.eu voor deze speciale ‘straat-portret’-workshops op zaterdagmiddag die starten vanaf 13:00 uur en/of vanaf 15:00 uur. Over Gustave Nouel Gustave Nouel uit Aruba is een Caribische kunstschilder. In 1992 hingen zijn schilderijen in het Nederlands paviljoen (Wereldexpositie Sevilla, Spanje). In 2007 werd hij voor de expositie ´Kroonjuwelen’ geselecteerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds 2006 plaatst de Arubaanse Hall of Fame (Paseo Herencia) hem tussen de tien bekendste personen uit de Arubaanse geschiedenis. Nouel wordt door velen beschouwd als één van de bekendste en meest erkende (portret)schilders uit het Caribisch gebied. Hij heeft deelgenomen aan meer dan 200 exposities in binnen- en buitenland. Zijn inspiratiebronnen zijn: Jazz Art, de Arubaanse / Caribische cultuur en o.a. de mythische brugfunctie van ons ‘soms controversiële’ Oranjehuis. Nouel neemt nu o.a. ook deel aan een merkwaardige nationale expositie; een ode aan een bekend model van genodigde, bekende Nederlandse kunstenaars. (www.mathildeinruurlo.nl )

Locatie 2019 bekend!

In 2019 organiseert Stichting Kunst Expo Eindhoven alweer de 6e editie van deze tweedaags expositie. Na voorgaande edities in het Temporary Art Centre (TAC), het Klokgebouw en in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), hebben we ook voor dit jaar weer een mooie locatie gevonden. De expositie wordt namelijk gehouden in de de Kruisruimte. De Kruisruimte is een representatieve en multifunctionele publieksruimte, primair bedoeld voor exposities en presentaties. Stichting Complex streeft er naar om de Kruisruimte een kleinschalige maar doeltreffende publieksfunctie te laten krijgen in het culturele leven van Eindhoven. De Kruisruimte is een plek waar de kunstliefhebber(s) en de kunstenaar(s) elkaar graag ontmoeten. De Kruisruimte is geschikt voor een veelheid aan culturele activiteiten, zoals het geven van workshops, het houden van tentoonstellingen en/ of het geven van theater- of muziekuitvoeringen.

5 jaar Kunst Expo Eindhoven

Kunst Expo Eindhoven 2018 is alweer de 5e opeenvolgende editie. De eerste expo is 5 jaar geleden opgezet door Richard Blindenburg. In eerste instantie als kleinschalig initiatief om eigen werk te exposeren samen met dertien mede studenten van de kunst academie in België. Drie jaar later is deze kleinschalige expo uitgegroeid tot een expositie met meer 120 deelnemers in 2016. De editie 2018 zal net als vorig jaar, met 40 deelnemende kunstenaars, weer meer terug gaan naar de kern. Sinds 2017 is Kunst Expo Eindhoven officieel geregistreerd als Stichting Kunst Expo Eindhoven.
Het doel van Stichting Kunst Expo Eindhoven is: - Kunstenaars uit binnen- en buitenland een podium te bieden om door hen vervaardigde kunst te tonen aan het publiek; - Mensen kennis te laten maken met kunst in al haar verschijningsvormen, bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) schilderkunst, sculpturen, fotografie, design en vormgeving, op ongedwongen en laagdrempelige wijze, bij voorkeur in een inspirerende omgeving.

Kunst Expo Eindhoven 2018!

Op 14 en 15 april 2018 staat Eindhoven weer volop in het teken van schilderkunst, sculpturen, fotografie, sierraden, design en vormgeving. Kunstenaars en ontwerpers bieden je tijdens deze tweedaagse expositie in Eindhoven een verrassende kijk in de creatieve wereld. De 5e editie vindt dit jaar plaats in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en is voor iedereen gratis toegankelijk. Bekijk het overzicht van alle deelnemende exposanten.