Live demonstraties en spoedcursus ‘straat-portretten’ tijdens Kunstexpo Eidhoven

Live demonstraties en spoedcursus ‘straat-portretten’ tijdens Kunstexpo Eidhoven

De Arubaanse kunstenaar GN (www.gustavenouel.com / www.gustavenouel.exto.nl), één van de bekendste kunstenaars uit het Caribisch gebied geeft dit jaar, naast een eigentijdse portretschilder performance, ook live demonstraties ‘straat-portretten’ op de Kunstexpo. Voor een symbolisch bedrag mogen mensen ook een ‘straat-portret’ van zichzelf laten schetsen, als leuke herinnering aan deze kunstexpo.

Er is ook de mogelijkheid voor jong en oud om een spoedcursus te volgen waarin hij zijn ‘straat-portretten’ schetsen op eigentijdse wijze wil delen voor slechts 20 euro per persoon, met alles inbegrepen.

Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn voor de workshops, kunnen geïnteresseerden zich alvast inschrijven bij de organisatie van kunstexpo.eu voor deze speciale ‘straat-portret’-workshops op zaterdagmiddag die starten vanaf 13:00 uur en/of vanaf 15:00 uur.

Over Gustave Nouel
Gustave Nouel uit Aruba is een Caribische kunstschilder.
In 1992 hingen zijn schilderijen in het Nederlands paviljoen (Wereldexpositie Sevilla, Spanje).

In 2007 werd hij voor de expositie ´Kroonjuwelen’ geselecteerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds 2006 plaatst de Arubaanse Hall of Fame (Paseo Herencia) hem tussen de tien bekendste personen uit de Arubaanse geschiedenis. Nouel wordt door velen beschouwd als één van de bekendste en meest erkende (portret)schilders uit het Caribisch gebied. Hij heeft deelgenomen aan meer dan 200 exposities in binnen- en buitenland.
Zijn inspiratiebronnen zijn: Jazz Art, de Arubaanse / Caribische cultuur en o.a. de mythische brugfunctie van ons ‘soms controversiële’ Oranjehuis.

Nouel neemt nu o.a. ook deel aan een merkwaardige nationale expositie; een ode aan een bekend model van genodigde, bekende Nederlandse kunstenaars. (www.mathildeinruurlo.nl )

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *